A hegy amit építesz


 

Születésétől fogva mindenki egy hegyet épít. Szépen apránként lapátonként,kavicsonként hordja össze egyre nagyobbra,magasabbra építve. Ha tanul valamit,lát valamit tapasztal az ember,szépen mehet a tetejére.Az élete apró darabjaiból épül a hegy napról napra. De mit tesz az ember ha a hegyet már akkorára építette,hogy nem tudja nem észre venni? Tovább építi,hisz ha már ekkorára felépítette ,miért hagyná abba? Megszokásból folytatja? Elégedett hisz milyen nagy már? Természetesen meg is mutatja mindenkinek tessék lássék a hegy? Na így kell hegyet építeni,az enyém nagyobb,mint a tied? Te mit teszel ha meglátod a sajátod? Építed magasabbra, magasabbra? Vagy széthordod és elosztogatod másnak,hogy az övék nőljön? Összeállsz másokkal és együtt építettek egy még nagyobbat,vagy elveszítek másokét?Elgondolkozol minek is építetted? Így vagy úgy az életed véges, bezár az óvoda,ott hagyja mindenki a homokozót. A végén vissza visszatekint mindenki a hegyre ami marad utána. Te mész a hegy marad, játszanak vele majd az újak. Jó játék volt? Te mit kezdesz a hegyeddel ha meglátod?
Születésétől fogva mindenki egy hegyet épít. Szépen apránként lapátonként,kavicsonként hordja össze egyre nagyobbra,magasabbra építve. Ha tanul valamit,lát valamit tapasztal az ember,szépen mehet a tetejére.Az élete apró darabjaiból épül a hegy napról napra.
De mit tesz az ember ha a hegyet már akkorára építette,hogy nem tudja nem észre venni?
Tovább építi,hisz ha már ekkorára felépítette ,miért hagyná abba? Megszokásból folytatja? Elégedett hisz milyen nagy már? Természetesen meg is mutatja mindenkinek tessék lássék a hegy? Na így kell hegyet építeni,az enyém nagyobb,mint a tied?

Te mit teszel ha meglátod a sajátod? Építed magasabbra, magasabbra? Vagy széthordod és elosztogatod másnak,hogy az övék nöljön? Összeállsz másokkal és együtt építettek egy még nagyobbat,vagy elveszítek másokét?Elgondolkozol minek is építetted?

Így vagy úgy az életed véges, bezár az óvoda,ott hagyja mindenki a homokozót. A végén vissza visszatekint mindenki a hegyre ami marad utána. Te mész a hegy marad, játszanak vele majd az újak. Jó játék volt? Te mit kezdesz a hegyeddel ha meglátod?

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Keresünk buddhizmus iránt érdeklődőket rövid cikkek írására!

7 Zen Buddhista alap gyakorlat.

A legalapabb Buddhista tanítás