Egy történetet szeretnék nektek elmesélni, ami 15 évvel ezelőtt kezdődött Tibetben.


 Egy történetet szeretnék nektek elmesélni, ami 15 évvel ezelőtt kezdődött Tibetben. Egy önkéntes szervezeten keresztül dolgoztam kint. Éppen úton voltam autóval éjszaka egy kietlen úton, mikor elromott az autóm. Egy kis épület volt csak a közelben,oda mentem segítséget kérni. Kiderült,hogy egy kis elhagyott kolostor. Meglepődtek, de segítő készek voltak a szerzetesek. Megengedték,hogy ott töltsem az éjszakát, reggel segítettek megjavítani az autót is.

Éjszaka egy kis szobát kaptam, ép ,hogy félálomba kerültem egy hangot hallottam. Egyszerre jött kintről és belűlről,egyszerre hallottam és éreztem, szinte megfogható volt. Sose hallottam még olyan gyönyörűt. Egész éjszaka forgolodtam , csak az a hang járt a fejemben. Reggel induláskor nem bírtam megállni,megkérdeztem a kolostor vezetőjét, mi volt ez a hang? Azt mondta:
-Nem gyakorolsz úgy,mint mi így nem tudhatod meg. És utamra bocsátott.
Úgy hozta az élett pár hónapra rá haza jöttem. Teltek az évek és az a hang csak nem ment ki a fejemből,semmihez sem volt fogható. Egyre erősödött bennem ,mígnem 5 év után visszatértem Tibetbe.
Újra ott álltam a kis kolostor előtt. Nem nagyon akartak bengedni, de az egyik szerzetes emlékezett rám,és a vezetőjükhöz vitt. Újra megkérdeztem mi volt az a hang, ami évek óta velem van és ide hozott újra.
-Nem gyakorolsz úgy,mint mi, így nem tudhatod meg.
Tovább kérdeztem.
Elmondta ha azt a gyakorlatot szeretném követni ,mint ők, meg kell keresnem egy kolostort,ahol a szentélynél van egy kis cserép,amiben egy szál virág nő, ha azt megtalálom, megtudhatom mi volt az a hang. Ennyi útmutatást kaptam semmi mást.
Az ezt követő 10 évben a világ számos kolostorában megfordultam, volt hol napokat,volt hol éveket töltöttem. Kerestem azt a bizonyos helyet, azt a bizonyos virágot,bennem volt az a hang meg kellett tudnom mi az.
Mígnem utazásom során,egyszer csak a nem is tudom hányadik kolostorba lépve,megpillantottam egy szál virágot, rögtön tudtam ez lesz az. Elmeséltem a szerzeteseknek a történetemet,az egyik szó nélkül odalépett, letépte a virágot és a kezembe nyomta.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Keresünk buddhizmus iránt érdeklődőket rövid cikkek írására!

7 Zen Buddhista alap gyakorlat.

A Buddhizmus és a mesterséges inteligencia