Meditációs Bull sh...t?

Meditációs Bull sh...t?


Nágárdzsuna


 Annak feltételezése, hogy bármiféle gondolkodás, ötlet szükséges tárgyak, terek, események sorba rendezéséhez, abból a tévedésből fakad, hogy ezeknek a tárgyaknak, folyamatoknak, térbeli időbeli elhelyezkedése van.

Az információátadás tekintetében, ugyanezzel az alapelvvel dolgozhatunk. Nem szükséges sem a célcsoport, sem pedig a kívánt cél meghatározása. A kommunikációs csatornában az adó, a csatorna, a vevő szentháromsága fennáll ugyan, de meg nem határozható módon. A kapcsolat pedig nem kizárólag lineáris, se nem pedig egyoldalúnak nem mondható.

Így ezen nyomok mentén hamar elérkezünk egy olyan differenciálatlan, mégis valós állapothoz, amiből nem csak a ki indulást eredeztetjük, de egyszer, s mint a célt is, összességében az egész folyamatot magában foglalja.

Ezen differenciálatlan állapot nem alaptalan, szilárdan támaszkodik és építkezik, mindenből amire támaszkodni lehet.

Ennek a megértése nélkül elindulni  térkép nélküli úttalan, útkeresés a végtelen tájban.

Áttörés, ez az ami mégis kitör ebből a halmozatlan halmaznélküliségből, egyszer s mint benne van, és áttöri a falát, és megmutatja magát. Egy létra melynek az egyik fokán állunk, fogalmunk sincsen melyiken. Le vagy fel, nem mutatja meg magát a helyes irány, elveszik az irány a térnélküliségben.

De áttöri a csendet. Pont annyira valós, mint a csend, még is a zajban mutatja meg legjobban Önmagát. A kulcs ami nélkül nem nyílhat a zár. Tudjuk, hogy erre van szükségünk, szorítjuk el nem engedjük, ragaszkodunk hozzá foggal körömmel, míg nem összeroppan és semmivé nem lesz.

Husss végleg tovaszáll, feloldódik, és meg is érkezett az áttörés…

Ez által jobbá lesz a világ.

Ne felejsd el: LIKE, hogy nem maradj le a folytatásról!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Keresünk buddhizmus iránt érdeklődőket rövid cikkek írására!

7 Zen Buddhista alap gyakorlat.

A legalapabb Buddhista tanítás