Megváltoztatod a világot, aztán azt veszed észre, hogy láthatatlanná válsz.

 

 

Megváltoztatod a világot, aztán azt veszed észre, hogy láthatatlanná válsz.



 A cselekedeteid, ahogyan másokkal kommunikálsz, a stílusod, járásod, a gondolataid, összességben a személyiséged ami kialakult, amit te is alakítottál hatást gyakorol másokra. Még az is melyik ruhádat vetted ma fel, és hogyan.

Mind, mind hatást gyakorol másokra

Mikor milyet, mikor kire.

Néha te vagy a bolond aki tolakodik a kasszánál a közértben, néha te vagy kedves vevő aki mosolyogva fizetett. Néha te vagy aki ép segített valakinek felvenni amit le ejtett, néha te vagy aki kiverte a kezéből. Van akinek tetszett a múltkori beszólásod, van akinek nem. Van aki egyetértett a múltkori öltetetted, volt aki pont az ellenkezőjére gondolt ( a kis szemét😊).

Általában ha mások számára pozitív a kisugárzásunk, a nagyon pozitív visszajelzésekre, normálisabban reagálunk.

-          Igen én sem így kezdtem. megdolgoztam érte. Persze nem egyszerű, nekem sem volt az. De látod lehet így is. Szívesen segítek neked is, elmondom hogyan, hova, kivel csináltam. És így tovább..

Ha negatív élményeket keltünk, akkor a negatív nyomásra meg általában:

-Ez van, én ilyen vagyok. Nem érdekel mit gondol. (sz..…rom le mit mond)

Ami az önkifejezésünk, ami nekünk stílus, az másnak tapasztalat, tanulság. Rólunk, általánosítva másokról,  hozzá kapcsolt helyzetekről.

Gondoljunk csak bele egy kedves szavunk vagy ép egy nem kedves, másokban világokat építhet, vagy rombolhat le.

 

A minap pont megláttam egy hivatalban valakit akivel, nyolc éve, pár évig együtt dolgoztam, jóban voltunk. Ő ott is dolgozott, nagyobb hivatal húsz ügyintéző, vezetők stb.  Nyilván ha valaki egy hivatalban dolgozik, kapcsolatban van a többi ott dolgozóval is.  Nem vett észre el volt foglalva a dolgával, meg ügyfelekkel együtt egyébként is kisebb tömeg volt.

Akkor ott láthatatlan volt, az Ő számára biztosan. Mégis valami ott volt, jelen volt, amit tapasztalatként vitt magával abból ahogy egykor megnyilvánultam. Vitte tovább az elveket amiket megfogalmaztunk az egykori közös munka során? Részben biztosan alakítva, fejlesztve… Hány embernek adta tovább, Kitudja..

 A tudatosságot mértéke fogja meghatározni, a hatást  milyenségét amit  másokban váltasz ki.

Erről szól a ZEN, megváltoztatjuk a világot, de hogyan, mire, merre? Az neked sem mindegy, hogy elküldenek a p.. csába a hivatalban, vagy kedvesen segítenek és mindenképpen megoldják a gondodat, ugye?

Ezért fontos a tudatosság, aminél a receptet egyszerű: Ha sokat raksz bele sokat kapsz, ha keveset keveset.

 Vissza térve a hivatali láthatatlanságomra. Meg is tartottam magamnak, dolgom végeztével, láthatatlanul el is sétáltam. Nem üdvözöltem a régi barátot?  Nem.

Ez így volt jó ahogyan. Nem is lehetett volna jobb. Mert ezt szeretném tovább adni, ebbe az irányba mutat a vektor. A jelenlétével ez tökéletesen megvalósult, amit az első sorban ülve nézhettem végig.  Nem volt ott szükség semmilyen cselekvésre. Néha a tudatosság ahhoz kell, hogy ne csinálj semmit, csak figyelj.


Megjegyzés. :

Egy állami hivatalban egyszer várakozásközben végig néztük, ahogy egy emberke tesz vesz az asztalán, majd járkál, majd megint pakolgat (15 perc- ügyfél 0-várakozók 30). Mikor elkezdett ollóval  egy papír darabot kis darabokra vágni, már nevettem. Fogadtam is, hogy figyeld meg mindjárt elkezdi összeragasztani. ÉÉÉÉÉÉS. Hát persze, hogy elkezdte, szépen egyenként celluxszal, amit összevágott 15 darabra (már 30 perc- ügyfél ugyanúgy 0-várakozók 35) Miután befejezte, fogta a táskáját, és szépen hazament.

Ne felejtsd el megnyomni: LIKE, hogy nem maradj le a folytatásról!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Keresünk buddhizmus iránt érdeklődőket rövid cikkek írására!

7 Zen Buddhista alap gyakorlat.

A Buddhizmus és a mesterséges inteligencia