A karma avagy gondolkozás több dimenzióban



    Ha esni fog, viszek magammal esernyőt, ezért aztán nem ázok el. Előrelátás, mely tapasztalatból, táplálkozik. 
Ha ültetsz egy fát, majd gondozod, akár 500 évig is elél, más is fogja locsolni az 500 év alatt. Ha veszel egy kertet, amiben 200 éve ott áll egy hasonló fa, amit egykoron más ültetett, most te gondozod. Ez a példa már hasonlít a karmához.

A karma kapcsolat.

    Ok okozati összefüggés ként szoktak rá hivatkozni, de ez tévesen egy kiváltó okot feltételeztet. Valaki ültette a fát, de annak is volt oka miért, és annak is volt oka..
    Az ok okozati összefüggés ként való értelmezés, egy végtelen dimenzió, aminek se eleje se vége. Ha eltérünk a lineáris síktól időben, akkor elindulhatunk más szálakon is.
Van egy fa a szomszéd kertjében, ami már ott volt, mikor a szomszéd oda költözött, sőt van egy szembe szomszéd is aki jó okkal van ott ahol. Ő épített egy kerítést, amit valakivel csináltatott, akinek tetszett a fa, ültetett Ő is…

Végtelen szálon elindulhatunk egy pillanatból. A végtelen dimenziója a pillanatnak, megöli az ok okozati összefüggést. Végtelen kérdés, és végtelen sok válasz marad csupán.
Kapcsolatok maradnak.
Millió kapcsolódási pont a pillanathoz. Ami a szálakat a pillanathoz köti pedig az elménk.
Ez maga a karma valósága.
Egy pillanat a szomszédra, a kerítésre, egy hang, egy illat és megjelenik egy gondolat, egy érzet. Ha ép jó napunk van úgy, ha éppen rossz akkor meg úgy.
Ezt a kapcsolatot nem észre venni, megérteni, megvalósítani kell. Nem helyesen, vagy helytelenül használni, alkalmazni. Nem megváltoztatni, vagy ép darabokra szedni.
Egyszerűen csak le kell szarni.


Ha nyomsz egy like-ot, feldobja majd a facebookod az új cikkeket!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Keresünk buddhizmus iránt érdeklődőket rövid cikkek írására!

7 Zen Buddhista alap gyakorlat.

A legalapabb Buddhista tanítás