Háború a világban és háború a lélekben.

 Vannak dolgok, amiknek a magyarázata, mikéntje, szabályai, módszerei, elvei, lehetőségei, okai, lehetőségeként felmerülő eredményei, magyarázatai nem értelmezhetőek magának a jelenségnek a megértése nélkül.


A háború pontosan egy ilyen dolog.


A hogyan, miért, mikor, milyen taktikával, milyen eszközzel, csapatban, vagy egyénileg, milyen elvek szerint, milyen elveket visszautasítva, milyen elveket követve, milyen cél érdekében fog meg valaki egy gépfegyvert vagy teszi a kezét a rakétavető indító gombjára, teljesen lényegtelen zagyvaság.

Teljesen lényegtelen. Maga a tény ami ezen cselekedetek eredményeként keletkezik, teljesen elmos számomra minden magyarázatként felmerülő zagyvaságot.

Sem magyarázat, sem mentség nincs más emberek megölésére.

 A háború lényege pedig emberek megölése.

 A háborúra bármilyen indok, magyarázat mérhetetlen nagy tévedésben gyökerezik.Egyedül befelé figyelve találhatjuk meg valódi Önmagunkat, ami mentes  a tévedésektől.

Kifelé figyelve a világot látjuk. A világot melyben olyan embere adnak magyarázatot tetteikre, akik gondolkodás nélkül bombát dobnak emberek tömegeire. Olyan világot, ahol fel sem merül sokakban, hogy aki ezt megteszi, az esetleg hazudni sem rest? 

Embereket ölni igen, de hazudni, nah azt már azért tényleg  nem?

Ne keressünk sem hírekben sem médiában, sem elemzésekben válaszokat. A válaszok bennünk vannak, minden más, propaganda, zagyvaság, hazugság csupán.

Ez a béke útja ez a ZEN útja.
Ha nyomsz egy like-ot, feldobja majd a facebookod az új cikkeket!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

7 Zen Buddhista alap gyakorlat.

A legalapabb Buddhista tanítás

A dharma és a karma, jelentése